Підсумки четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади та фіналу Всеукраїнської дистанційної олімпіади з хімії 2023 року

Опубліковано UkrChemOlimp 11 Травня 2023 року



Цього року одночасно відбулися ІV етап LVІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії та фінал 4-ї Всеукраїнської дистанційної олімпіади з хімії (ВДОХ). Змагання пройшли в період з 20 по 26 квітня в дистанційному форматі

За відсутності фінансування з боку Міністерства освіти і науки об’єднаний фінал всеукраїнських олімпіад проходив дистанційно за підтримки спонсорів, компаній ТОВ «НВП «Єнамін» та ТОВ «Хема», а також волонтерській підтримці членів журі та організаторів. Всім величезна подяка!!!

На відкритті олімпіади з вітальним словом до учасників звернулися представники оргкомітету, голова журі, експерт олімпіади.

Цей раз фінал олімпіада проходив у два тури – учасники перевіряли свої знання за допомогою тестів (І тур) і вирішували класичні комплекти теоретичних завдань (ІІ тур). 21 квітня 2023 року відбувся перший (тестовий) тур для всіх паралелей (8 – 11 клас): тур проходив одну годину. Завдання тестового туру були відкриті всім учасникам класу одночасно на платформі Moodle. Одразу після завершення туру учасники були ознайомлені зі своїми результатами.

22 квітня 2023 року відбувся другий тур, який проводився представниками оргкомітету та членами журі олімпіади в один день для всіх паралелей учасників на платформі Zoom. За день до початку всі учасники зареєструвалися на платформі та взяли участь у тестовому підключенні. Роботи учасників перевіряли 24 члени досвідченого журі. Після закінчення перевірки робіт учасники олімпіади були ознайомлені з розв’язками, критеріями оцінювання та попередніми результатами, після чого було проведено апеляцію. За її підсумками були визначені остаточні результати та розподіл учасників, нагороджених дипломами І-ІІІ ступенів.

Закриття олімпіади відбулося 26-го квітня, де були оголошені переможці змагань та визначена вісімка учасників відбірково-тренувальних зборів для визначення складу команди України на Міжнародну хімічну олімпіаду. Щиро вітаємо всіх переможців!  Окрема подяка всім членам журі, кураторам та експерту, які чітко і професійно відпрацювали як на перевірці задач, так і на апеляції. Дуже приємно, що цього року прийняли участь в роботі журі наші молоді колеги. Також дякуємо всім авторам, які надіслали нам свої задачі та членам методичної комісії, які підготували чудовий комплект олімпіадних завдань!


Гавриленко К. (голова журі).